Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις

Η Βόρεια Κορέα διεξάγει μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις και προετοιμάζεται για ολική κατάσταση πολέμου, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, καθώς οι εντάσεις αυξάνονται στην κορεατική χερσόνησο πριν από τις πιθανές κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες διεξάγουν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια τους στο τέλος του Απριλίου, παρακολουθούν τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, δήλωσε αξιωματούχος στη Σεούλ.

«Δεν είναι συχνό η Βόρεια Κορέα να διεξάγει στρατιωτική άσκηση σε κρατικό επίπεδο», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα ότι ο βόρειος γείτονας έχει επιβάλει ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στα ανοικτά των ακτών του.

Οι αυξημένες δραστηριότητες και στις δύο πλευρές των πολύ καλά εξοπλισμένων κρατών της Νότιας και Βόρειας Κορέας, έρχονται ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εργάζεται για ένα νέο ψήφισμα, για την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ εξ αιτίας των πυρηνικών δοκιμών του περασμένου μήνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ