Βουλγαρία:Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Φεβρουάριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία:Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία, καταγράφηκε τον Φεβρουάριο, έναντι του προηγούμενου μήνα. Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος σημείωσε αύξηση 5,7%, εξέλιξη που οφείλεται στις θετικές εκτιμήσεις των διευθυντικών στελεχών για την πορεία των τομέων της οικονομικής δραστηριότητας, κυρίως για τους κλάδους της βιομηχανίας, των κατασκευών, του λιανικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο επιμέρους δείκτης "επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία" σημείωσε αύξηση 3,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013, καθώς τα διευθυντικά στελέχη εξέφρασαν βελτιωμένη θέση σε σχέση με την κατάσταση των επιχειρήσεων του τομέα.

Στον επιμέρους δείκτη των κατασκευών, σημειώθηκε άνοδος 4,1%, καθώς τα στελέχη των επιχειρήσεων εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξα για την πορεία των εταιρειών το επόμενο εξάμηνο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση έναντι του Ιανουαρίου, σημείωσε ο επιμέρους δείκτης του λιανικού εμπορίου (+11,7%), καθώς οι εκτιμήσεις, αλλά και οι προσδοκίες των διευθυντικών στελεχών για την εξέλιξη της δραστηριότητας των επιχειρήσεων του κλάδου είναι θετική.

Επίσης, αύξηση 5,3% σημείωσε, τον Φεβρουάριο έναντι του Ιανουαρίου, ο επιμέρους δείκτης του κλάδου παροχής υπηρεσιών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλγαρία επιχειρηματικό κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ