Ιταλία: Με μία ομιλία για μεγαλύτερη ενοποίηση στην Ευρώπη και κατάθεση στεφάνου στο Βερολίνο ολοκληρώνεται η επίσκεψη του προέδρου Ναπολιτάνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Με μία ομιλία για μεγαλύτερη ενοποίηση στην Ευρώπη και κατάθεση στεφάνου στο Βερολίνο ολοκληρώνεται η επίσκεψη του προέδρου Ναπολιτάνο

Ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ολοκληρώνει σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία με μία ομιλία με θέμα την πρωτοβουλία για μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη.

Κάθε χρόνο, το Ίδρυμα Καγκελάριος Βίλι Μπραντ και το πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Χάμπολντ, προσκαλούν ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο για να εκφωνήσει ομιλία, την "Ομιλία Βίλι Μπραντ", που έχει πάρει το όνομά της από τον εκλιπόντα γερμανό σοσιαλδημοκράτη ηγέτη.

Ο τίτλος της ομιλίας του Ναπολιτάνο είναι: "Ο δρόμος για μία πολιτική ενοποίηση: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ηγεσία της Ευρώπης".

Ο επικεφαλής του ιταλικού κράτους πρόκειται επίσης να καταθέσει στεφάνι σε μνημείο στο Βερολίνο για τα θύματα του πολέμου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Κλάους Βόβεραϊτ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ