Βενεζουέλα: Ο Ούγκο Τσάβες δίνει μάχη για τη ζωή του, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα: Ο Ούγκο Τσάβες δίνει μάχη για τη ζωή του, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στο Καράκας, συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαντούρο.

"Ο κομαντάντε είναι άρρωστος γιατί αφιέρωσε όλη του την ζωή σε αυτούς που δεν έχουν τίποτε", δήλωσε ο Μαντούρο και παραδέχτηκε πως ο Ούγκο Τσάβες "δίνει μάχη για την υγεία, για την ζωή του και εμείς τον συντροφεύουμε".

"Ξέρετε γιατί παραμέλησε την υγεία του; Διότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα ξεχνώντας τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό του στο σκοπό του: να δώσει στο λαό μια πατρίδα, να δώσει, σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά, ζωή, κατοικία, υγεία, τροφή, μόρφωση. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια", υπογράμμισε ο Μαντούρο μιλώντας στη κρατική τηλεόραση.

Ο Τσάβες έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις από τον Ιούνιο του 2011. Από τον Δεκέμβριο νοσηλευόταν στην Κούβα, αλλά επέστρεψε αιφνιδιαστικά στην Βενεζουέλα πριν από δέκα ημέρες.

Η κυβέρνηση του Καράκας εξέφρασε την ανησυχία της την περασμένη εβδομάδα για την πραγματική κατάσταση της υγείας του Τσάβες, χαρακτηρίζοντας αρνητική εξέλιξη την αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε ο 58χρονος Τσάβες.

Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο Τσάβες διατηρεί τον έλεγχο και πως επικοινωνεί γραπτώς με τους συνεργάτες του από το νοσοκομείο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ