Ισραήλ: Η εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ απειλεί τη λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με την ΕΕ που ζητεί να μπλοκάρονται οικονομικές συναλλαγές που ευνοούν τους εβραϊκούς οικισμούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Η εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ απειλεί τη λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με την ΕΕ που ζητεί να μπλοκάρονται οικονομικές συναλλαγές που ευνοούν τους εβραϊκούς οικισμούς

Η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ κινδυνεύει να καταστήσει "ανεφάρμοστη" τη λύση των δύο κρατών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού, προειδοποιούν οι επικεφαλής της αποστολής των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιερουσαλήμ, στην ετήσια έκθεσή τους η οποία περιήλθε σήμερα στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Αν συνεχιστεί η σημερινή ισραηλινή πολιτική, κυρίως η εποικιστική δραστηριότητα, η προοπτική η Ιερουσαλήμ να είναι η μελλοντική πρωτεύουσα δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, θα καταστεί ανεφάρμοστη", σύμφωνα με την έκθεση που χαρακτηρίζει την εποικιστική δραστηριότητα "τη μεγαλύτερη απειλή για μια λύση δύο κρατών".

Η αποστολή της ΕΕ επίσης εισηγείται τα 27 κράτη μέλη της Ενωσης να μπλοκάρουν τις οικονομικές συναλλαγές που ευνοούν την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα, να τις αποθαρρύνουν και να ενημερώνουν για τις δυσάρεστες συνέπειές τους, συμπεριλαμβάνοντας και τις άμεσες ξένες επενδύσεις υπέρ δραστηριοτήτων, υποδομών και υπηρεσιών στους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ