ΗΠΑ: Στήριξη σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού, από το ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Στήριξη σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού, από το ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

Ομογενειακοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν να βοηθούν ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) πραγματοποίησε στις 22 και 25 Φεβρουαρίου παραδόσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην Αθήνα και την Κέρκυρα.

Πρόκειται για ένα ίδρυμα που έχει διοργανώσει αρκετές αποστολές στην Ελλάδα με αξιοπρόσεκτες προσφορές. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, παρών στη διανομή ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Προκόπης Ζέρβας, ο οποίος ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη με προσωπικά του έξοδα.

Στις 22 Φεβρουαρίου, παρά την καταρρακτώδη βροχή, 190 άτομα προσήλθαν στον χώρο του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος για να παραλάβουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η προσέλευση, με τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες, είναι δείγμα των τεραστίων αναγκών που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα".

Την επόμενη Πέμπτη, θα επαναληφθεί η παράδοση στο ίδιο μέρος για τις 200 οικογένειες που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο κ. Ζέρβας μετέβη στην Κέρκυρα για να συντονίσει την εκεί παράδοση. Τον συνόδευσε η επικεφαλής των εθελοντών στην Ελλάδα Μαρία Σιούρδη. Τα είδη που μοιράστηκαν στην Κέρκυρα αγοράστηκαν με δωρεές ομογενών Κερκυραίων από τη Νέα Υόρκη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "πριν δύο μήνες, ο ομογενής Νίκος Μπάρδης παρέδωσε στο Ίδρυμα, εκ μέρους Κερκυραϊκών συλλόγων, επιταγή τριών χιλιάδων δολαρίων γι' αυτόν τον σκοπό. Τα δέματα ετοίμασαν εθελοντές στο εστιατόριο Ολυμπία που οι ιδιοκτήτες του Μαρίνα και Αργύρης Καρύδης ευγενικά παραχώρησαν".

Στις 25 Φεβρουαρίου έγινε η διανομή των δεμάτων από τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κερκύρας σε 170 οικογένειες. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομογένεια και ιδιαίτερα τους Κερκυραίους για την προσφορά τους.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης μετέβη στο γηροκομείο Κέρκυρας όπου και παρέδωσε υποσέντονα, κουβέρτες, είδη ρουχισμού και τρόφιμα για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι "είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη παράδοση του Hellenic Relief έγινε πριν ένα ακριβώς χρόνο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2012. Μέσα σε αυτό το χρόνο το ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει 14 παραδόσεις και έχει διανείμει περίπου 160,000 λίβρες (72 τόνους) τροφίμων σε περισσότερες από 5500 οικογένειες στην Ελλάδα. Για την αγορά των ειδών έχουν διατεθεί 70.000 δολάρια. Πρόσφατα, άρχισαν παραδόσεις και εκτός Αθηνών, αρχής γενομένης από Καλάβρυτα, Πάτρα, Ναύπακτο τον Ιανουάριο και Κέρκυρα τον Φεβρουάριο. Όλα αυτά έγιναν γιατί ορισμένοι ομογενείς αδυνατούν να μείνουν αδιάφοροι μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης σ' ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας".

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι "το Hellenic Relief Foundation παραδίδει βοήθεια μόνο σε είδος, σε άτομα που πιστοποιημένα αδυνατούν να εξασφαλίσουν είδη βασικής διατροφής. Όλα τα πάγια λειτουργικά και ταξιδιωτικά έξοδα του οργανισμού καλύπτονται από μέλη του Δ.Σ. με αποτέλεσμα όλες οι προσφορές των δωρητών να διατίθενται ακέραιες για αγορά των ειδών προς διανομή. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι οι εθελοντές στην Ελλάδα, περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από το σύλλογο φίλων του ιδρύματος αστέγων του Δήμου Αθηναίων με πολυετή εμπειρία στις κοινωνικές ανάγκες και στους μηχανισμούς πιστοποίησης. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των αναξιοπαθούντων. Σύνθημα του οργανισμού είναι: Διαφύλαξη της αξιοπρέπειας στην κρίση".

Στο μεταξύ, ο ελληνοαμερικανικός αυτός φορέας θα διοργανώσει συναυλία με το μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό και ερμηνεύτρια την Χρυσούλα Στεφανάκη στις 13 Απριλίου, στο θέατρο του Queensborough Community College της Νέας Υόρκης. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος για να βοηθηθούν άτομα και κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ