Σκορδάς σε ΣΥΡΙΖΑ: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης του δανειολήπτη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Σκορδάς σε ΣΥΡΙΖΑ: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης του δανειολήπτη»

«Με σεβασμό στην κατάσταση κάθε δανειολήπτη, κάθε Έλληνα πολίτη, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισής του, ταυτόχρονα με την ανάγκη διασφάλισης της πιστωτικής φερεγγυότητας και πειθαρχίας... Ο τόπος δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα». Aυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς απαντώντας σε τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στο κείμενο εργασίας του ΔΝΤ το οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στην αρχή του, όπως αναφέρει ο κ. Σκορδάς, ότι αντιπροσωπεύει τις απόψεις του ΔΝΤ, αλλά πρόκειται για κείμενο εργασίας στο οποίο εκφράζονται προσωπικές απόψεις των συντακτών «και δεν είναι κατ' ανάγκη αντιπροσωπευτικές των θέσεων του ΔΝΤ ή της πολιτικής του. Τα κείμενα εργασίας περιγράφουν μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συντάκτες και δημοσιοποιούνται, προκειμένου να αποσπάσουν σχόλια ή για περαιτέρω δημόσια συζήτηση».

«Είναι τόση η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στην κυβερνητική πρόταση», συνεχίζει ο υφυπουργός «που δεν πρόλαβε να διαβάσει (σελ.18 παράγραφος 5) τα βασικά συμπεράσματα του κειμένου εργασίας που με τόση επιπολαιότητα επικαλείται και στο οποίο αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην ανακούφιση των δανειοληπτών και στην ανάγκη τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας...»

«Την ώρα που το ελληνικό νοικοκυριό δίνει τη δική του μεγάλη μάχη για να τα φέρει βόλτα, αποτελεί προσβολή σε κάθε Έλληνα πολίτη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να εμπορευτεί τη δυσκολία του δανειολήπτη για μικροκομματικά οφέλη», καταλήγει ο κ. Σκορδάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ