Ρωγμή σε πτερύγιο τουρμπίνας καθήλωσε όλα τα F-35 στις ΗΠΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωγμή σε πτερύγιο τουρμπίνας καθήλωσε όλα τα F-35 στις ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο ανέστειλε σήμερα τις όλες πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αφότου μια επιθεώρηση ρουτίνας αποκάλυψε μια ρωγμή σε ένα πτερύγιο της τουρμπίνας του κινητήρα ενός αεροσκάφους F-35 κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Καλιφόρνια.

Το γραφείο του προγράμματος του F-35 δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε το αντίκτυπο που θα έχει σε όλο τον στόλο αυτών των αεροσκαφών το πρόβλημα του κινητήρα, αλλά αναστέλλει όλες τις πτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι έχει στενή συνεργασία με την Pratt & Whitney, τη μονάδα της United Technologies Corp που κατασκευάζει τον κινητήρα για το μαχητικό αεροσκάφος, και την Lockheed Martin Corp, τον κύριο εργολάβο για αυτό το πολεμικό αεροσκάφος που δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ, για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του κινητήρα και να επιστρέψει ο στόλος των F-35 στις πτήσεις το ταχύτερο δυνατόν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ