Σλοβενία: Συρρίκνωση 2% της οικονομίας και έλλειμμα προϋπολογισμού στο 5,1% του ΑΕΠ, το 2013, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Συρρίκνωση 2% της οικονομίας και έλλειμμα προϋπολογισμού στο 5,1% του ΑΕΠ, το 2013, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συρρίκνωση 2% της οικονομίας και έλλειμμα προϋπολογισμού στο 5,1% το 2013, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η δέσμευση της Σλοβενίας σε σχέση με τη διαμόρφωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ φέτος ήταν ρεαλιστικά ανέφικτη σε αυτό το σημείο, καθώς η στήριξη του τραπεζικού τομέα είναι ένα τεράστιο βάρος για τα δημοσιονομικά μεγέθη, επισήμανε σε δηλώσεις του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, 'Ολι Ρεν.

Η σλοβενική οικονομία αναμένεται να εισέλθει σε στάδιο "ανάρρωσης" το 2014, χρονιά που προβλέπεται αύξηση του ρυθμού του ΑΕΠ κατά 0,7% και μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 4,7%.

Ωστόσο, το δημόσιο χρέος αναμένεται να φθάσει στο 59,5% του ΑΕΠ φέτος και στο 63,4% το 2014, ενώ η ανεργία αναμένεται φέτος να διαμορφωθεί στο 9,8%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ