Γαλλία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες από τους πλέον καταζητούμενους για συμμετοχή στην βάσκικη οργάνωση ΕΤΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο άνδρες που φέρονται ως μέλη της αυτονομιστικής βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές ο ένας από τους συλληφθέντες, ο Οϊέρ Ιμπαργκουρέν Σαρασόλα, ο οποίος τη στιγμή της σύλληψής του έφερε επάνω του ένα περίστροφο των .38 χιλιοστών, περιλαμβανόταν στη λίστα με "τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες της ΕΤΑ". Σε βάρος του είχε εκδοθεί πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τον Μάρτιο του 2011.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σαρασόλα είχε συλληφθεί το 2009 για συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες που διέπραξε η βασκική οργάνωση νεολαίας Segi. Αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2010 αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 18.000 ευρώ και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, ο Μόντσο Αρκάιζ Βαρέα Ετσεβαρία, φέρεται να διατηρούσε δεσμούς με την οργάνωση Segi της Παμπλόνας.

Οι δύο καταζητούμενοι εντοπίστηκαν στο Μουλέν-σιρ-Ιζέρ της κεντρικής Γαλλίας σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με γαλλική αστυνομική πηγή συνελήφθησαν λίγο πριν από το μεσημέρι ενώ έβγαιναν από ένα ξενοδοχείο της περιοχής.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους οργανώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας της Γαλλίας, παρουσία και Ισπανών αστυνομικών. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ερεύνησαν τόσο το όχημα με το οποίο κυκλοφορούσαν οι δύο άνδρες όσο και το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ