Σιγκαπούρη: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σιγκαπούρη: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου

Το πετρέλαιο συνέχισε να υποχωρεί την Πέμπτη το πρωί στην Ασία εν μέσω φημών ότι επίκειται αύξηση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία κατά τους προσεχείς μήνες. Το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) για παράδοση Απριλίου, έχασε 57 σεντς κυμαινόμενο στα 94,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, επίσης για παράδοση Απριλίου, υποχώρησε κατά 61 σεντς, φθάνοντας στα 114,99 δολάρια.

Οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν, επειδή υπάρχει «η προοπτική της αύξησης της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία κατά τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Σανιέβ Γκούπτα, επικεφαλής της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Ernst and Young στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού. Οι φήμες της αγοράς θέλουν τη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη παραγωγό του ΟΠΕΚ, να αυξάνει την παραγωγή για να αντιμετωπίσει την μεγάλη ζήτηση από χώρες όπως η Κίνα.

Ένας άλλος παράγοντας που επιβαρύνει τις τιμές, είναι η αύξηση του δολαρίου, αναφέρουν αναλυτές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο Σιγκαπούρη πτώση τιμών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ