ΗΠΑ: Οι New York Times βγάζουν εκ νέου προς πώληση τη Boston Globe - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Οι New York Times βγάζουν εκ νέου προς πώληση τη Boston Globe

Οι New York Times Co βάζουν εκ νέου πωλητήριο στη θυγατρική τους, τη Boston Globe, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Σύμβουλος στην προσπάθεια πώλησης, η οποία κρίθηκε αναγκαία μετά την μείωση των κερδών της Boston Globe, ορίστηκε η εταιρεία Evercore Partners.

Η προσπάθεια πώλησης είναι η δεύτερη μετά το 2009. Η New England Media Group, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Ομίλου βγάζει προς πώληση εκτός από την The Boston Globe και την Worcester Telegram & Gazette.

Τα τελευταία χρόνια τα έσοδα της Boston Globe μειώθηκαν πολύ περισσότερο από ότι τα αντίστοιχα των New York Times. Το περασμένο έτος τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,8% σε 394,7 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με την αύξηση εσόδων των New York Times κατά 2,6% σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Μια εταιρεία που θα κατέχει μόνο τη New York Times, θα είναι πολύ πιο στέρεα εταιρεία» δήλωσε αναλυτής της Mornigstar. Η κίνηση να πουληθεί η Boston Globe είναι η πιο ουσιαστική πρωτοβουλία του νέου επικεφαλής του ομίλου, Μαρκ Τόμσον, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία το Νοέμβριο.

Το πρακτορείο Bloomberg ήταν αυτό που πρώτο αναφέρθηκε στην είδηση της πώλησης και αμέσως η μετοχή των New York Times, έκλεισε στο +0,4% στα 9,03 δολάρια την Τετάρτη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ