Κύπρος: Yπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης το υπουργικό συμβούλιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Yπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης το υπουργικό συμβούλιο

Υπέρ του προσχεδίου νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης τάχθηκε το υπουργικό συμβούλιο. Το προσχέδιο αυτό, το οποίο κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, θα κατοχυρώνει νομικά τη συμβίωση ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, σε ένα πλαίσιο που θα παράγει έννομες συνέπειες, δικαιώματα και υποχρεώσεις σε ουσιαστικά και πρακτικά ζητήματα ενός ζευγαριού, όπως υγεία, περιουσιακά, φορολογικά, ασφαλιστικά, κληρονομικά και άλλα.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει νομοτεχνικός έλεγχος του προσχεδίου Νομοσχεδίου από τη Νομική Υπηρεσία, προτού αυτό εγκριθεί και προωθηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η επίτροπος Διοίκησης Ελίζα Σαββίδου, όσο και η προκάτοχος της Ηλιάνα Νικολάου, υπογράμμισαν, μέσα από εκθέσεις τους, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διακρίσεις που βιώνουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Κύπρο λόγω της μη αναγνώρισης των σχέσεών τους από το κράτος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ