Κατά 3,8% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Πορτογαλίας το 2012 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κατά 3,8% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Πορτογαλίας το 2012

Με ρυθμό 3,2% του ΑΕΠ συρρικνώθηκε το 2012 η πορτογαλική οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΙΝΕ, η στατιστική υπηρεσία της Πορτογαλίας. Το ποσοστό αποδείχθηκε υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ προέβλεπαν συρρίκνωση του πορτογαλικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 3%.

Βάθυνε όμως η ύφεση που κατατρύχει την πορτογαλική οικονομία όλο το δ' τρίμηνο του 2012 οπότε και η τριμηνιαία συρρίκνωση ανήλθε στο 3,8% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο. Πάντως, από έτος σε έτος στα ίδια διαστήματα η συρρίκνωση δεν ξεπέρασε το 1,8% του ΑΕΠ.

Κατά πολλές πορτογαλικές εφημερίδες και ραδιόφωνα, το δ' τρίμηνο του 2012 η πορτογαλική οικονομία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας.

Η στατιστική υπηρεσία της Πορτογαλίας απέδωσε την αρνητική αυτήν οικονομική επίδοση στην αισθητή κάμψη εξαγωγών τόσο των υπηρεσιών όσο όμως και των αγαθών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία ΑΕΠ 2012 ποσοστό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ