Ιράν-Συρία: Διοικητής των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στη Συρία από τα πυρά ανταρτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν-Συρία: Διοικητής των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στη Συρία από τα πυρά ανταρτών

Διοικητής των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, επικεφαλής της ιρανικής Επιτροπής για την ανοικοδόμηση του Λιβάνου, σκοτώθηκε στη Συρία από αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, "ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες" σκότωσαν τη νύχτα τον Χουσάμ Χοσνεβίς κοντά στη συριακή πόλη Ζαμπαντάνι, μερικά χιλιόμετρα από τα λιβανικά σύνορα, ενώ κατευθυνόταν στη Βηρυτό από τη Δαμασκό.

Ο Χοσνεβίς προήδρευε της "ιρανικής Επιτροπής για την ανοικοδόμηση του Λιβάνου", η οποία συγκροτήθηκε μετά τον πόλεμο του 2006 ανάμεσα στο Λίβανο και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, την οποία υποστηρίζει η Τεχεράνη.

Δημοσίευμα της λιβανικής εφημερίδας Αλ Σαφίρ αναφέρει ότι ο ιρανός αξιωματούχος είχε μεταβεί "στη Συρία και συγκεκριμένα στο Χαλέπι, για να μελετήσει σχέδια ανοικοδόμησης της πόλης".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ