Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού, οι ροδακινοπαραγωγοί παρά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο, εμμένουν στις θέσεις τους, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην Αθήνα, όπου συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών σχετικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι θα αποφασιστεί εάν θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες της χώρας σε κλείσιμο των εθνικών οδών για μία ώρα το μεσημέρι.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, πρόκειται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα από τις 2.30 το μεσημέρι.Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Στο μεταξύ, με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), καλεί όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών και καταγγέλλει τα μέτρα ως εμπαιγμό, ζητώντας και την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη. Παράλληλα, η ΠΕΚ, προαναγγέλλει και καθαρά κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις εντός του Μαρτίου, με κορύφωση το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα μέσα Απριλίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ