Συνάντηση του Ρουμάνου υπ. Γεωργίας με Ευρωπαίους ομολόγους του, για τις εξελίξεις στο θέμα του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνάντηση του Ρουμάνου υπ. Γεωργίας με Ευρωπαίους ομολόγους του, για τις εξελίξεις στο θέμα του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου

Στις Βρυξέλλες συναντάται, σήμερα, ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας Ντάνιελ Κονσταντίν με ομολόγους του από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση διοργανώνεται από την ιρλανδική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και σε αυτήν κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στο θέμα του διατροφικού σκανδάλου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή Τόνιο Μποργκ, Φρεντερίκ Βίνσεντ, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθημερινά ελέγχει τα ευρήματα των ερευνών, που διενεργούνται από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, στα προϊόντα που παράγονται και στη συνέχεια διακινούνται και απορροφούνται από την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι από τους ελέγχους που έγιναν στα κράτη - μέλη της Ένωσης σε κρέας αλόγου, το οποίο είχε λανθασμένη σήμανση ως βόειο κρέας, δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη φαινυβουλταζόνης, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αλόγων.

Σημείωσε δε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους και τις πιστοποιήσεις και να ενημερώνουν τα υπόλοιπα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα των ελέγχων σε διάστημα 24 ωρών.

Το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και ενεργοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο απέστειλε τις πρώτες πληροφορίες του. Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθημερινά ενθαρρύνουν τα κράτη μέλη να διεξάγουν ελέγχους, κατέληξε ο κ. Βίνσεντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ