Σλοβενία: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Σλοβενίας από "Α" σε "Α-" προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's εξαιτίας της αβεβαιότητας για την προοπτική της ανάπτυξης και του κινδύνου για την αύξηση του δημόσιου χρέους έπειτα από την απόφαση της σλοβενικής κυβέρνησης να αναδιαρθρώσει τις κρατικές τράπεζες, μετέδωσαν τα σλοβενικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια στις κρατικές τράπεζες και να τις "καθαρίσει" από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά τρία έως τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, εξέλιξη που θα οδηγούσε την αύξησή του (του χρέους) σε ποσοστό 59% του ΑΕΠ τον Ιανουάριο του 2014, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του S&P.

Ο οίκος εκτιμά ότι η σλοβενική κυβέρνηση θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε επίπεδα ίσα ή κάτω του 3% του ΑΕΠ, όμως, προειδοποιεί ότι η πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ