Θεσσαλονίκη : Αντίθετοι με την υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο ’99, οι εργαζόμενοι στις γαλακτοβιομηχανίες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη : Αντίθετοι με την υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο ’99, οι εργαζόμενοι στις γαλακτοβιομηχανίες

Σε «κοινό μέτωπο εργαζομένων και παραγωγών» για να «μπει φρένο» στον «κοινό βηματισμό» της ΑΓΝΟ, με τις άλλες γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής, όπως οι «ΜΕΒΓΑΛ, ΚΟΛΙΟΣ, ΚΟΥΚΑΚΗΣ που ''εχουν απλήρωτους παραγωγούς και τους εργαζόμενους, από 2 έως 4 μήνες", καλούν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, από τον αγροτικό χώρο και τις επισιτιστικές βιομηχανίες.

Σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων εξέφρασαν φόβους ότι ενδεχόμενη υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο '99 «ανοίγει την όρεξη να ακολουθήσουν κι άλλοι» με πιθανό μελλοντικό σενάριο το κλείσιμο, ή την αλλαγή ιδιοκτησίας και τη «μονοπώληση της γαλακτοκομικής ζώνης και του κλάδου» από ξένες πολυεθνικές, με «τεράστιες επιπτώσεις» στην αγορά «φρέσκου γάλακτος» και σε παραγωγούς, κτηνοτρόφους, προμηθευτές και καταναλωτές σε εκτεταμένες περιοχές της Κ. Μακεδονίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι στην υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο ΄99 και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου θα συζητηθεί το αίτημα της, στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ σε συνεργασία μαζί με την ΠΑΣΥ θα συμμετάσχουν στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 20 Φεβρουαρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ