Σλοβενία: Καλλιτέχνες έκαψαν χάρτινες μάσκες, σύμβολα των "πολιτικάντιδων", έξω από τη Σλοβενική Βουλή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Καλλιτέχνες έκαψαν χάρτινες μάσκες, σύμβολα των "πολιτικάντιδων", έξω από τη Σλοβενική Βουλή

Εκατοντάδες άσπρες χάρτινες μάσκες που συμβολίζουν τους "πολιτικάντες" έκαψαν χθες έξω από το κτίριο της Σλοβενικής Βουλής οι διοργανωτές του εναλλακτικού φεστιβάλ "Protestfestival" που διοργανώνεται με αφορμή την Ημέρα Πολιτισμού στη Σλοβενία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε όσους θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται σήμερα στη Λιουμπλιάνα.

Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πρέσερεν, συμμετέχοντας στην παρέλαση των "πολιτικών φαντασμάτων", και έφθασαν έξω από το κτίριο της Βουλής, όπου έκαψαν τις μάσκες, ζητώντας από τους πολιτικούς της χώρας να βγάλουν τις μάσκες και να επιστρέψουν "την κλεμμένη χώρα".

Στη συνέχεια κινήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο "Τσανκάριεβ Ντομ" όπου διεξαγόταν εκδήλωση προς τιμήν των κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτισμού της χώρας.

Ο Ματία Σόλτσε, μουσικός και μαριονετίστας, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δήλωσε στα σλοβενικά ΜΜΕ ότι καλλιτέχνες και μουσικοί βγήκαν όλοι μαζί στους δρόμους και έκαναν διάφορες παραστάσεις και ότι το κλίμα ήταν πολύ δημιουργικό.

Το "Protestfestival" συνεχίζεται και σήμερα στο πλαίσιο της τρίτης "Πανσλοβενικής Εξέγερσης" κατά των πολιτικών ελίτ που οργανώνεται μέσω Facebook στην πλατεία Κογκρέσου της Λιουμπλιάνας.

Εκτός από την "Πανσλοβενική Εξέγερση" διοργανώνεται νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, αντιδιαδήλωση σε ένδειξη στήριξης του πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα, ο οποίος κατηγορείται από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς ότι παραβίασε τη νομοθεσία, επειδή δεν δήλωσε περιουσιακά του στοιχεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει επεισόδια, αλλά και ότι αν κριθεί αναγκαίο είναι έτοιμη με φράκτη να χωρίσει τους συμμετέχοντες στη μία και στην άλλη διαδήλωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ