Βουλγαρία: Η Χεζμπολάχ υπεύθυνη για την βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Η Χεζμπολάχ υπεύθυνη για την βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς

Σε δύο άτομα με δεσμούς με την ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου αποδίδουν οι βουλγαρικές αρχές βομβιστική επίθεση του περασμένου Ιουλίου στην πόλη Μπουργκάς.

Στη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο, το καλοκαίρι του 2012, είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε ισραηλινοί τουρίστες.

Ο υπουργός εσωτερικών της Βουλγαρίας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας διαθέτουν στοιχεία ότι οι δύο άνδρες ήταν μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χεζμπολάχ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρέτησε τη βουλγαρική αποκάλυψη για το ρόλο της Χεζμπολάχ στην τρομοκρατική επίθεση, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «παγκόσμια καμπάνια τρόμου» από τη λιβανική οργάνωση και το συμμαχικό της Ιράν.

Πρόκειται για περαιτέρω επιβεβαιώση εκείνου που ήδη γνωρίζαμε, ότι η Χεζμπολάχ και τα αφεντικά της στο Ιράν διέξάγουν μία καμπάνια τρόμου πέρα από σύνορα και ηπείρους, πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Κάλεσε παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ένωση να βγάλει τα συμπεράσματά της για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χεζμπολάχ, μετά από τη συγκεκριμένη επίθεση, η οποία έγινε σε ευρωπαϊκό έδαφος και κατά χώρας - μέλους της ένωσης.

Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες, καθώς και σε άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας, για ενεργητική δράση αποκάλυψης των υποδομών της Χεζμπολάχ και διάλυσης του δικτύου χρηματοδότησής και δράσης της απηύθυνε και ο Τζον Μπρέναν, τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα έχει υποδείξει ως νέο επικεφαλής της CIA.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ