Ολάντ: Παραμένουμε στο Μάλι, μέχρι να αποκασταθεί η τάξη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ολάντ: Παραμένουμε στο Μάλι, μέχρι να αποκασταθεί η τάξη

Η Γαλλία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από το Μαλί μόλις η χώρα αποκαταστήσει την κυριαρχία επί του εδάφους της και μια υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ αφρικανική στρατιωτική δύναμη είναι σε θέση να αναλάβει από τους γάλλους στρατιώτες, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη την αποστολή μας, Αλλά δεν προβλέπουμε να μείνουμε επ΄ αόριστον. Μόλις η κυριαρχία του Μαλί αποκατασταθεί, μόλις η MISMA (η αφρικανική δύναμη) είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα δικά μας στρατεύματα, θα αποσυρθούμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Μπαμακό κατά τη διάρκεια μιας μονοήμερης επίσκεψης στο Μάλι.

Ο Ολάντ δήλωσε λίγο μετά σε μια δημόσια ομιλία πως η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας εναντίον των ισλαμιστών μαχητών τούς προκάλεσε «βαριές απώλειες» αλλά δεν τους εξολόθρευσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ