Κύπρος: Σκληρή η διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Σκληρή η διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η κυπριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαπραγματευθεί πολύ σκληρά το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν πρέπει να αγνοείται η προοπτική από το φυσικό αέριο και η δημιουργία υποδομών για εκμετάλλευσή του.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Στεφάνου, ο οποίος ρωτήθηκε για την έκθεση της Pimco για το ύψος του ποσού που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απάντησε ότι οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και μετά την έκθεση. Έχουμε κι εμείς απόψεις για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης και του δημόσιου χρέους και κατά πόσον αυτό είναι βιώσιμο, ανέφερε.

Για το θέμα της συμμετοχής της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου ο κ. Στεφάνου είπε ότι το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για το αίτημα της Κύπρου για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είναι αρνητική και ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ