Κροατία:Συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2013 αναμένουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου Οικονομίας του Ζάγκρεμπ (ΕΙΖ) - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία:Συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2013 αναμένουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου Οικονομίας του Ζάγκρεμπ (ΕΙΖ)

Ελαφρά συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2013 κατά 0,2% και ανάκαμψη 1,5% το 2014, αναμένουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου Οικονομίας του Ζάγκρεμπ (ΕΙΖ), αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την πορεία της οικονομίας το τρέχον και το επόμενο έτος.

Στην τελευταία τους έκθεση για τις προοπτικές της κροατικής οικονομίας, οι αναλυτές του ΕΙΖ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πως "η εγχώρια ζήτηση μειώνεται, ενώ παρατηρείται και καθυστέρηση στην υλοποίηση των δημόσιων επενδύσεων".

Ομως – προστίθεται- "οι επενδύσεις αναμένεται να ενισχυθούν το β' εξάμηνο του 2013, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης και τη διαμόρφωση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ, το 2014, στο 1,5%".

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΕΙΖ, η αναθεώρηση των προϋπολογισμών του 2012 και του 2013 αντικατοπτρίζει τη στάση της κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, ιδίως δε, στα θέματα του περιορισμού και της συγκράτησης των δαπανών σε επιτρεπτά επίπεδα.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μεγαλύτερο – έναντι των προηγούμενων προβλέψεων – έλλειμμα, εξέλιξη που αποτελεί επιβράδυνση του ρυθμού υλοποίησης των στόχων δημοσιονομικής εξυγίανσης, τονίζουν οι αναλυτές του ΕΙΖ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ