Ελβετία: Βέτο της κυβέρνησης σε εξαγωγή εξαρτημάτων όπλων στη Σαουδική Αραβία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ελβετία: Βέτο της κυβέρνησης σε εξαγωγή εξαρτημάτων όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι άσκησε βέτο στην πώληση εξαρτημάτων για όπλα που προορίζονταν για τη βασιλική φρουρά της Σαουδικής Αραβίας, εκτιμώντας ότι «τα όπλα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να διαπραχθούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με την απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης, η εταιρεία κατασκευής όπλων KRISS δεν θα μπορέσει να πουλήσει εξοπλισμό αξίας 45 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (36 εκατομμυρίων ευρώ) στη Σαουδική Αραβία. Τα εξαρτήματα θα πρέπει να σταλούν πρώτα στις ΗΠΑ, όπου συναρμολογήθηκαν τα όπλα, και στη συνέχεια να εξαχθούν στη Σαουδική Αραβία.

Η Ομάδα για μια Ελβετία χωρίς Στρατό (GSsA) είχε καταγγείλει την πώληση αυτή υπενθυμίζοντας ότι τα όπλα αυτά προορίζονται για τη βασιλική φρουρά της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ