Προσωρινή διαταγή από Εφετείο με την οποία αναστέλλεται η αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Προσωρινή διαταγή από Εφετείο με την οποία αναστέλλεται η αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικού

Ο πρόεδρος του Η΄Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Χ. Βασιλάκης, με προσωρινή διαταγή του ανέστειλε απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, με την οποία τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικός, καθώς έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.

Ο επίμαχος εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς ενώ ήταν ήδη ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού - Μηχανικών, διορίστηκε στη συνέχεια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε Δημόσια Τεχνολογικά Σχολεία, με αποτέλεσμα να κατέχει και δεύτερη θέση στο δημόσιο τομέα.

Ο εκπαιδευτικός υποστηρίζει, ότι η δεύτερη αυτή θέση που κατείχε ήταν νόμιμη και δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις για την πολυθεσία. Κατά συνέπεια πεπλανημένα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπογραμμίζει ο εκπαιδευτικός.

Παράλληλα, άλλος εκπαιδευτικός, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί με διαδικασίες «εξπρές» (πρότυπη δίκη του Ν. 3900/2010) να εκδικαστεί η προσφυγή του. Με την προσφυγή αυτή ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, λόγω της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Οπως, υποστηρίζει ο επίμαχος δεύτερος εκπαιδευτικός, δεν έχει λάβει καν γνώση για ποια πειθαρχικά παραπτώματα κατηγορείται.

Και στις δυο περιπτώσεις υποστηρίζεται, ότι η αυτοδίκαιη αργία που προβλέπεται από τη μνημονιακή νομοθεσία είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 20 και 103 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.

Υπενθυμίζεται δε, ότι χθες για λόγους δημοσίου συμφέροντος το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δυο αποφάσεις του (αναστολές) απέρριψε αντίστοιχες αιτήσεις δυο υπαλλήλων, μια του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και μια του ΙΚΑ, που ζητούσαν να ανασταλούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες «διαπιστώθηκε η αυτοδίκαια θέση τους σε αργία».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ