Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια πραγματοποιούν σε λίγη ώρα, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Οι εκπρόσωποι του σωματείου, θα επιχειρήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, από την οποία θα ζητήσουν, να υπαχθούν τα ναυπηγεία σε ένα ειδικό καθεστώς στήριξης, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν επιδότηση ανεργίας, παρά το γεγονός ότι τυπικά δεν είναι άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ξεκίνησαν από χθες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Τα προβλήματα πληρωμών στα ναυπηγεία, έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον οξύ πρόβλημα επιβίωσης.

Το σωματείο των εργαζομένων έχει οργανώσει καθημερινά συσσίτια, ενώ δεν λείπουν και οι κινήσεις αλληλεγγύης από άλλους φορείς, όπως τα σωματεία των λαϊκών αγορών που την παραμονή των Χριστουγέννων μοίρασαν τρόφιμα στους εργαζόμενους.

Η ιδιοκτησία των ναυπηγείων υποστηρίζει, ότι το Δημόσιο της οφείλει 12.700.000 ευρώ, που έπρεπε βάσει της σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί, να έχουν καταβληθεί στην εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξάλλου, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 17 Απριλίου του 2012, οπότε με απόφαση της Διοίκησης αποφασίστηκε η εκ περιτροπής απασχόληση μία ημέρα την εβδομάδα.

Στο διάστημα αυτό έχουν λάβει βοήθημα 1.000 ευρώ με παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεωρίου και τονίζουν ότι τουλάχιστον χίλιες οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρείας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ