Ινδονησία: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από σεισμό στην επαρχία Άτσεχ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ινδονησία: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από σεισμό στην επαρχία Άτσεχ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν, από σεισμό που σημειώθηκε στην επαρχία Ατσέχ της Ινδονησίας, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες αρωγής, την Τρίτη. Ο σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε στις 5:22 το πρωί τοπική ώρα (1022 GMT της Δευτέρας) και είχε επίκεντρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της επαρχιακής πρωτεύουσας, Μπάντα Ατσέχ. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 84 χιλιόμετρα.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, ένα 8χρονο κορίτσι σκοτώθηκε και άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή Πιντιέ. Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στην Μπάντα Ατσέχ και οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους, φοβούμενοι τσουνάμι. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προσευχήθηκα στο Θεό να μην έρθει τσουνάμι», δήλωσε ένας κάτοικος στην Μπάντα Άτσεχ.

Το 2004, ένα φονικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, που προκλήθηκε από τον τεράστιο σεισμό που χτύπησε την Σουμάτρα, σκότωσε πάνω από 170.000 ανθρώπους στην επαρχία Άτσεχ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Ινδονησία Ατσέχ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ