ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ζητάνε εννιά βουλευτές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ζητάνε εννιά βουλευτές

Την άμεση αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας από την κυβέρνηση, με αφορμή και την πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, ζητούν με κοινή δήλωσή τους εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι η ρατσιστική δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν αποτελεί σήμα κινδύνου για την ελληνική κοινωνία και προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείξει έμπρακτα ότι έλαβε το σήμα και να κινητοποιηθεί άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν ότι η κυβέρνηση οφείλει

  •  να καλύψει τα έξοδα για τη μεταφορά της σορού του 27χρονου Σαχτζάτ στη χώρα του,
  • να παράσχει τη νόμιμη προστασία και τα σχετικά έγγραφα (άδεια παραμονής- εργασίας) στα θύματα ρατσιστικής βίας που έχει καταγράψει ο πλέον αξιόπιστος φορέας, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ΕΕΔΑ,
  •  να προκηρύξει, άμεσα, τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου οργάνου για την καταγραφή και τη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων, καθώς και τη θέσπιση ενός ανεξάρτητου οργάνου για τη διερεύνηση ρατσιστικών εγκλημάτων με δράστες αστυνομικούς. Κανένα από τα μέτρα αυτά δεν απαιτεί οικονομικούς πόρους. Χρειάζεται μόνο δημοκρατική πολιτική βούληση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρωθυπουργός «θα πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούν ότι η όξυνση της ρατσιστικής βίας, που πλέον κοστίζει ζωές, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξαγγελίες, συγκάλυψη και την υιοθέτηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής». Το μαρτυρά η δολοφονία του 27χρονου. Το μαρτυρούν και οι δημοσκοπήσεις.

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ηρώ Διώτη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Μπόλαρη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ