Σλοβενία: Η Α. Μπράτουσεκ αντικατέστησε προσωρινά τον Ζόραν Γιάνκοβις στην προεδρία του κόμματος "Θετική Σλοβενία" - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Η Α. Μπράτουσεκ αντικατέστησε προσωρινά τον Ζόραν Γιάνκοβις στην προεδρία του κόμματος "Θετική Σλοβενία"

Το Συμβούλιο του μεγαλύτερου σλοβενικού αντιπολιτευόμενου κόμματος "Θετική Σλοβενία" όρισε την βουλευτή Αλένκα Μπράτουσεκ προσωρινή πρόεδρο για να αντικαταστήσει τον Ζόραν Γιάνκοβιτς, ο οποίος, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Καταπολέμησης της διαφθοράς δεν μπόρεσε να εξηγήσει την προέλευση των εισοδημάτων του και κατηγορείται για συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας κατά της διαφθοράς.

Ο Ζόραν Γιάνκοβιτς, δήμαρχος της Λιουμπλιάνας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα του μετά από δικό του αίτημα.

Η κ. Μπράτουσεκ τέθηκε επίσης επικεφαλής των συνομιλιών για ενδεχόμενη συγκρότηση νέου κυβερνητικού συνασπισμού στη Σλοβενία σε περίπτωση διάλυσης του τωρινού, καθώς και ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιάνεζ Γιάνσα, κατηγορείται από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την πηγή των εισοδημάτων του.

Η προσωρινή πρόεδρος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος δεσμεύθηκε να μειώσει τις εντάσεις στο κόμμα και τόνισε ότι ο κ. Γιάνκοβιτς αποσαφήνισε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική σε εθνικό επίπεδο και ότι δεν θα αναμειχθεί σε κομματικές συζητήσεις.

Σχολιάζοντας το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα, η κ. Μπράτουσεκ είπε ότι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και ότι το κόμμα θα συνεχίσει να τις αναζητά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ