Βενεζουέλα: Ο Τσάβες καλείται να δώσει σημεία ζωής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα: Ο Τσάβες καλείται να δώσει σημεία ζωής

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε την Τετάρτη τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες να δώσει σημεία ζωής, αφού δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως τις τελευταίες 5 εβδομάδες, οπότε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκίνου.

Η υπογραφή του Τσάβες εντοπίστηκε, την Τετάρτη, στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ορίζοντας το νέο υπουργό Εξωτερικών.

«Εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να υπογράφει διατάγματα, τον καλώ να εμφανιστεί δημοσίως και να μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας», είπε σε δηλώσεις του ο Καπρίλες. «Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην κυβέρνηση, γιατί πλέον στη χώρα επικρατεί η κακοδιοίκηση».

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υγεία του Τσάβες, 58 ετών, έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση παρά την εύθραυστη κατάστασή του.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που πιστεύει ότι ο Τσάβες βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και δεν θα καταφέρει να αναρρώσει πλήρως προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου του Τσάβες, προβλέπεται να διεξαχθούν νέες εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα ο Καπρίλες θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ