Ιταλία: Ελαττώνεται η διαφορά των δύο μεγάλων παρατάξεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Ελαττώνεται η διαφορά των δύο μεγάλων παρατάξεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες πολιτικές παρατάξεις παρουσιάζει μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρία Ipr Marketing για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης RAI. Η κεντροαριστερή συμμαχία εξασφαλίζει, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ποσοστό 36,5%, ενώ η κεντροδεξιά συγκεντρώνει το 28,5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) αυξάνει το ποσοστό του κατά 1,5% και αγγίζει το 18%, η Λέγκα του Βορρά με ποσοστό 5% υφίσταται απώλεια 0,5%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροδεξιάς (Αδελφοί της Ιταλίας, Η Δεξιά, τοπικά κινήματα) δεν ξεπερνούν το 2%.

Στην άλλη πλευρά, στην κεντροαριστερά, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), συγκεντρώνει 31% της πρόθεσης ψήφου, μένοντας σταθερό, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία πείθει ένα 4% του στατιστικού δείγματος, (-0,5%), ενώ σχεδόν ίσο ποσοστό συγκεντρώνει το Δημοκρατικό Κέντρο (+1,5%).

Στον κεντρώο χώρο, η συμμαχία της οποίας ηγείται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι παραμένει σταθερή στο 15%. Το ψηφοδέλτιο «Με τον Μόντι για την Ιταλία» αγγίζει το 10%, το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ένωση Κέντρου (UdC) του Πιερφερντινάντο Καζίνι συγκεντρώνει 3,5% και το συντηρητικό Μέλλον και Ελευθερία του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, 1,5%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο υφίσταται μια πτώση του ποσοστού του κατά 2%, αλλά παραμένει τέταρτη πολιτική δύναμη της χώρας, με 12%.

Η αριστερή Επανάσταση Πολιτών του πρώην δικαστικού Αντόνιο Ινγκρόϊα αντίθετα αυξάνει το ποσοστό της κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 4% της πρόθεσης ψήφου, ενώ οι ριζοσπάστες δεν ξεπερνούν το 1,5%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ