Ταλιμπάν: Η Γαλλία δεν διδάχτηκε τίποτε από το Αφγανιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ταλιμπάν: Η Γαλλία δεν διδάχτηκε τίποτε από το Αφγανιστάν

Οι αφγανοί ταλιμπάν καταδίκασαν σήμερα την "καταστροφική" επέμβαση του γαλλικού στρατού στο Μαλί, εκφράζοντας τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Γαλλία εγκατέλειψε την "αντιπολεμική" της στάση και δεν διδάχτηκε τίποτε από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. "Όλες οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου πρέπει να πάρουν μαθήματα από την αποτυχημένη αμερικανική πολιτική των επεμβάσεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ.

"Όταν η Γαλλία άρχισε πρόσφατα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν φάνηκε πως η γαλλική κυβέρνηση επέμενε στην αντιπολεμική της στάση στις άλλες περιοχές του κόσμου. Όμως παραβίασε τη δέσμευσή της στην ειρήνη, με το να εισβάλει με τον στρατό της παράνομα στο έδαφος του Μαλί", πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ταλιμπάν "καταδικάζουν την γαλλική επίθεση σε ένα μουσουλμανικό έθνος" και ζητούν "από όλες τις χώρες του κόσμου, τις κυβερνήσεις και τις οργανώσεις να εκπληρώσουν το ρόλο τους και να σταματήσουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις", ώστε οι μουσουλμάνοι του Μαλί να λύσουν μόνοι τα προβλήματά τους.

"Τέτοιες επεμβάσεις και επιθέσεις δεν είναι επικίνδυνες μόνο για το Μαλί, αλλά και για την Γαλλία", κατέληξε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ