Στους 22 τόνους η ποσότητα του χασίς που κατασχέθηκε το 2012 στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στους 22 τόνους η ποσότητα του χασίς που κατασχέθηκε το 2012 στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Σε 22 τόνους ανέρχεται η ποσότητα κάνναβης (χασίς), που κατάσχεσαν κατά το 2012 η αλβανική αστυνομία των περιφερειών Αργυροκάστρου και Αυλώνας, που έχουν κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που κατάφερε να κατασχέσει ποτέ η αλβανική αστυνομία. Στην κοινή γνώμη ωστόσο, η ποσότητα αυτή θεωρείται ότι ανήκει σε τμήματα εκτός από τις οργανωμένες δομές διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στο εξωτερικό. Το γεγονός σημαίνει ότι η ποσότητα στα οργανωμένα κυκλώματα είναι μερικές φορές περισσότερη.

Την πρώτη θέση στις χώρες προορισμού του χασίς κατέχει η Ελλάδα. Στη διεύθυνση Αστυνομίας της περιφέρειας Αυλώνας, συνδέουν την αύξηση διακίνησης ναρκωτικών προς Ελλάδα, με την οικονομική κρίση. «Λόγω της κρίσης διαπιστώνεται χαλάρωση της επαγρύπνησης από την ελληνική αστυνομία», αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής αστυνομίας. Η διακίνηση, επισημάνουν οι ίδιες πηγές, γίνεται με ταχύπλοα σκάφη, προερχόμενα στο 90% των περιπτώσεων από τις ελληνικές ακτές (Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα) και μόλις 10% από τις ιταλικές.

Η χασισοπαραγωγή έχει προέλευση από δύο βασικά κέντρα: Το σημαντικότερο είναι το χωριό Λαζαράτι Αργυροκάστρου και το άλλο η περιοχή της Αυλώνας που λέγεται «Λιούμι ι Βλόρες» Μετά τη συσκευασία μεταφέρεται με μουλάρια και άλογα από τα βουνά σε κρυψώνες κοντά σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στις ακτές, όπως είναι η Τσούκα, ο Άγιος Βασίλης, Λύκοβο, Χιμάρα, Δρυμάδες. Τον ίδιο προορισμό έχει και η χασισοπαραγωγή από τα χωριά της Αυλώνας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ