Ιταλία: Η Ρούμπι Καρίμα σε δικαστήριο του Μιλάνου όπου δικάζεται ο Μπερλουσκόνι. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Η Ρούμπι Καρίμα σε δικαστήριο του Μιλάνου όπου δικάζεται ο Μπερλουσκόνι.

Η 19χρονη Μαροκινή υπήκοος Ρούμπι Καρίμα προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο του Μιλάνου για να καταθέσει στην δίκη στην οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για προαγωγή πορνείας. Η Καρίμα δεν είχε εμφανισθεί σε προηγούμενες δικάσιμους, κάνοντας γνωστό ότι βρισκόταν στο Μεξικό και ότι θα επέστρεφε τις πρώτες εβδομάδες του 2013.

Η νεαρή δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των κατηγορουμένων. Της έχει ζητηθεί να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης από τους συνηγόρους του Μπερλουσκόνι.

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα του Τύπου ζητούν παράλληλα από το δικαστήριο να αναστείλει την δίκη, λόγω της συμμετοχής του πρώην πρωθυπουργού στην προεκλογική εκστρατεία--και άρα της αδυναμίας του να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι τόνισε, αντιθέτως, ότι «η δίκη δεν πρέπει να διακοπεί, διότι ο Μπερλουσκόνι στις εκλογές αυτές δεν είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε καν γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας».

Οι δικαστές συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αν και πότε θα συνεχιστεί η δίκη.

Ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε, τέλος, ότι «σε ένδειξη καλής θέλησης είναι έτοιμος να αποσύρει το αίτημά του να μπορέσει να καταθέσει, η Ρούμπι, ως μάρτυρας υπεράσπισης».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ