ΗΠΑ:Οι αμερικανικές δυνάμεις υποστήριξαν γαλλική επιχείρηση για τη διάσωση μυστικού πράκτορα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ:Οι αμερικανικές δυνάμεις υποστήριξαν γαλλική επιχείρηση για τη διάσωση μυστικού πράκτορα

Οι αμερικανικές δυνάμεις έλαβαν μέρος σε μια αποτυχημένη προσπάθεια για τη διάσωση ενός Γάλλου μυστικού πράκτορα, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από αντάρτες της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ στη Σομαλία, δήλωσε σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ παρείχαν «περιορισμένη τεχνική υποστήριξη στη γαλλική επιχείρηση, σκοπός της οποίας ήταν η απελευθέρωση του Ντένις Άλεξ, που κρατούνταν όμηρος από Σομαλούς ισλαμιστές για περισσότερο από τρία χρόνια.

Οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν συμμετείχαν άμεσα στην επιδρομή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις όπου πιστεύεται ότι κρατούνταν όμηρος ο Γάλλος πράκτορας», ανέφερε ο Ομπάμα.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει το Σάββατο την οργάνωση ότι σκότωσε τον Άλεξ, κάτι που οι αντάρτες αρνήθηκαν. Είπαν ότι ο πράκτορας βρισκόταν σε απομακρυσμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της επιδρομής και ότι θα αποφασίσουν για την τύχη του μέχρι τη Δευτέρα.

Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα αγνοείται μετά την επιδρομή στην περιοχή Σαμπέλ της Σομαλίας, δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβς Λε Ντριάν. Οι αντάρτες της αλ-Σαμπάαμπ ανακοίνωσαν ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμα Γάλλο στρατιώτη.

Ο Άλεξ απήχθη από την αλ-Σαμπάαμπ τον Ιούλιο του 2009. Οκτώ ακόμα Γάλλοι κρατούνται όμηροι από ριζοσπαστικές οργανώσεις ισλαμιστών στην Αφρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ