Κύπρος: Αύριο η συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τηn Άνγκελα Μέρκελ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Αύριο η συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τηn Άνγκελα Μέρκελ

Ιδιαίτερη σημασία προσλαμβάνει η αυριανή κατ' ιδίαν συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Νίκου Αναστασιάδη με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ, δύο μέρες μετά τις δηλώσεις της για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου που προκάλεσαν ανησυχία στην Λευκωσία. Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διοργανώνεται αύριο στη Λεμεσό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει πέσει θύμα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων στη Γερμανία». «Αυτό που ξενίζει περισσότερο», προσέθεσε, «δεν είναι οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ, αλλά οι δηλώσεις ηγετών της αντιπολίτευσης ορισμένοι από τους οποίους επανειλημμένως ανέφεραν ότι δεν θα στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου».

Ο κ. Μητσόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι η 'Ανγκελα Μέρκελ απαντούσε σε δηλώσεις ηγετών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι την επικρίνουν ότι παραμένει προσηλωμένη στην ιδέα της διάσωσης του ευρώ και της ευρωζώνης και για το ότι συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες στήριξης των χωρών του νότου.

Επίσης, διευκρίνισε ότι από πλευράς της κ. Μέρκελ και του κόμματός της δεν έχουν εγερθεί επισήμως ζητήματα εταιρικού φόρου και ξεπλύματος χρήματος. Για την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη-Μέρκελ. ο κ. Μητσόπουλος είπε: «θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε όλα τα θέματα που εγείρονται και να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για διάσωση της κυπριακής οικονομίας».

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ