Ελλάδα: Αύξηση πωλήσεων και επέκταση του δικτύου καταστημάτων για τον όμιλο Jumbo - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ελλάδα: Αύξηση πωλήσεων και επέκταση του δικτύου καταστημάτων για τον όμιλο Jumbo

Στο ποσό των 295,40 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, δηλαδή από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2012, από 293,06 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 0,80%.

Η διοίκηση εκτιμά ότι η ποσοστιαία μεταβολή των πωλήσεων του του ομίλου για την τρέχουσα χρήση (Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013) θα κυμανθεί μεταξύ 0% και 1% ενώ διατηρείται η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη στα 70 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία στη σημαντική ενίσχυση πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας καθώς και των καταστημάτων σε χώρες όπου η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας (Αλβανία και Σκόπια) σε συνδυασμό με τη μικρή πτώση των πωλήσεων των καταστημάτων της Κύπρου και της Ελλάδας λόγω της διαρκώς εντεινόμενης οικονομικής κρίσης.

Από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο, δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος Jumbo επένδυσε σε τέσσερα νέα καταστήματα στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Παλαιού Φαλήρου, της Θέρμης Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 62 καταστήματα παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων, εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα τρία στην Κύπρο και τα οκτώ στη Βουλγαρία.

Στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του Ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας. Κατά την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014) αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, το νέο κατάστημα του Ομίλου στην Πάφο της Κύπρου καθώς και δύο με τρία ακόμα καταστήματα στην Ελλάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ