Ιταλία: Το 2012 ήταν «η χειρότερη χρονιά για την αγορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Το 2012 ήταν «η χειρότερη χρονιά για την αγορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου»

«Το 2012 πρόκειται να μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη χρονιά για την αγορά από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα» στην Ιταλία, αναφέρει η ένωση εμπόρων Confcommercio. Η μείωση της κατανάλωσης σύμφωνα με την Confcommercio τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση ανήλθε σε 2,9%.

«Η οικονομική κρίση είναι ακόμη εδώ. Δύσκολα θα μπορέσουν να φτάσουν, στο άμεσο μέλλον, μηνύματα που να δείχνουν ότι υπάρχει ουσιαστική βελτίωση», προσθέτει η εμπορική ένωση της Ρώμης.

Το κύριο στοιχείο, σύμφωνα με την Confcommercio, είναι ότι «οι ιταλικές οικογένειες συνεχίζουν να θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώνεται και, κατά συνέπεια, μπαίνει ουσιαστικό φρένο στην αγοραστική ισχύ».

Στο μεταξύ το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat ανακοίνωσε ότι ο λόγος ελλείμματος προς το ΑΕΠ τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 παρουσίασε μείωση: από το 4,2% της αντίστοιχης περιόδου του 2011 περιορίσθηκε στο 3,7%.

Το Istat όμως υπογραμμίζει ότι η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση της φορολογικής πίεσης και, κατά κύριο λόγο, στον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας IMU, που θεσπίστηκε πέρυσι από την κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι.

Ο φόρος αυτός, όπως προέτρεψε σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες, θα έπρεπε να «τύχει μιας πιο βαθμιαίας εφαρμογής, λαμβανομένων υπόψη και των εισοδημάτων των πολιτών».

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ