Γαλλία: Την έγκριση της Ε.Ε. επιδιώκει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Peugeot - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Την έγκριση της Ε.Ε. επιδιώκει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Peugeot

Την έγκριση διάσωσης του τραπεζικού βραχίονα της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot Citroen ζήτησε η γαλλική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την γαλλική Les Echo.

Αν και αρχικώς, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια είχε δηλώσει, προ μηνός περίπου, ότι η διάσωση της Banque PSA εμφανίζεται ως χρηματοδοτική βοήθεια για την παροχή χορηγήσεων η οποία δεν απαιτεί την έγκριση των Βρυξελλών ως κρατική ενίσχυση, τελικώς υποστήριξε ότι η παροχή εγγύησης ύψους 7 δισ.ευρώ για τη σύναψη δανείου συνιστά χρηματοδότηση αναδιάρθρωσης και ως εκ τούτου οι γαλλικές αρχές οφείλουν να αναζητήσουν την έγκριση της από την "Κομισιόν".

Παράλληλα, η έγκριση από τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να εντείνει τις απαιτήσεις για περισσότερες παραχωρήσεις από τη Peugeot, μεταξύ των οποίων ένα σχέδιο μείωσης του προσωπικού της, το οποίο ήδη περιλαμβάνει το λιγότερο οκτώ χιλιάδες απολύσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ