Στιβ Χάνκε: Η διαφθορά είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» της Βουλγαρίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στιβ Χάνκε: Η διαφθορά είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» της Βουλγαρίας

"Αχίλλειο πτέρνα" της Βουλγαρίας χαρακτήρισε τη διαφθορά ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και "πατέρας" του νομισματικού συμβουλίου στη Βουλγαρία (εισήχθη στη χώρα το 1997) Στιβ Χάνκε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη βουλγαρική δημόσια ραδιοφωνία. Ο κ. Χάνκε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θέση της Βουλγαρίας στα Βαλκάνια θα βελτιωθεί, εφόσον η χώρα καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα της διαφθοράς, καθώς και ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προσελκύσει περισσότερους ξένους επενδυτές.

Αναφερόμενος στο νέο φόρο 10% επί των τόκων των τραπεζικών καταθέσεων- που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013 -ο κ. Χάνκε εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια τέτοια "πολιτική απόφαση".

Ο ίδιος πρόσθεσε πως από την ημέρα που ανακοινώθηκε (ο νέος φόρος) εξέφρασε τη διαφωνία του, καθώς, όπως είπε, "σε καιρούς κρίσης του τραπεζικού συστήματος, δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε".

Σημείωσε, επίσης, πως σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία "δεν πρέπει να επιδεινώνουμε περαιτέρω την κατάσταση με την εισαγωγή νέων φόρων".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ