Κίνα: Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τον Δεκέμβριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τον Δεκέμβριο

Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Δεκέμβριο, ενισχύοντας τις ενδείξεις αναζωογόνησης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου στο τέλος του 2012. Ο επίσημος δείκτης PMI για το μη μεταποιητικό τομέα της κινεζικής οικονομίας αυξήθηκε στις 56,1 μονάδες από 55,6 μονάδες το Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού στατιστικού γραφείου (NBS) της χώρας (κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνει ανάπτυξη).

Δύο δείκτες PMI για τον μεταποιητικό τομέα, που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα, υποδηλώνουν επίσης ότι η κινεζική οικονομία ανέβασε στροφές στα τέλη του 2012, αν και οι ενδείξεις επιμένουν ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις κρατικές επενδύσεις.

Τα έως τώρα στοιχεία παραπέμπουν περισσότερο σε μία ήπια αναζωογόνηση της κινεζικής οικονομίας παρά την επιστροφή σε διψήφια ποσοστά αύξησης που ήταν το χαρακτηριστικό της στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, εκτίμησε ένας οικονομολόγος με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η μεγαλύτερη ώθηση στον μη-βιομηχανικό τομέα προήλθε από τις κατασκευές, όπου ο δείκτης αυξήθηκε στις 61,9 μονάδες από 61,3 μονάδες το Νοέμβριο. Η ισχύς στον κλάδο των κατασκευών είναι συνεπής με άλλους δείκτες, περιλαμβανομένων των αυξανόμενων τιμών γης, που υποδηλώνουν αναθέρμανση στις αγορές ακινήτων της Κίνας, από τις οποίες ενισχύονται 40 άλλες βιομηχανίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάπτυξη Χονγκ Κονγκ Kίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ