Σερβία: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα ξεκινήσουν εντός του 2013 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα ξεκινήσουν εντός του 2013

Πεπεισμένη ότι η Σερβία θα ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εντός του 2013 δήλωσε η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδια για την ένταξη στην Ένωση, Σουζάνα Γκρούμπιεσιτς διευκρινίζοντας ότι η επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου αποτελεί προϋπόθεση- κλειδί για την πρόοδο αυτής της διαδικασίας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη σερβική κυβέρνηση δεν αποτελεί προϋπόθεση και πρόσθεσε πως ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας που η ΕΕ θα κληθεί να αποφασίσει εάν η Σερβία θα πρέπει να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο.

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, η κ. Γκρούμπιεσιτς είπε ακόμη ότι η Σερβία μπορεί να αναμένει πως θα λάβει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις σημειώνοντας πως αυτό είναι σημαντικό καθώς η διαδικασία διεύρυνσης της Ένωσης θα είναι μη αναστρέψιμη και θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στη σερβική κοινωνία στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας.

Η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχουν πλέον δύο ξεχωριστά μονοπάτια και πρόσθεσε πως "η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ εξαρτάται από την πρόοδο της Σερβίας στον διάλογο με την Πρίστινα".

"Το δίλημμα Κόσοβο ή ΕΕ είναι κίβδηλο" ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η αναγνώριση του Κοσόβου είναι εκτός συζητήσης. "Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μία κάποιου είδους εξομάλυνση στις σχέσεις με την Πρίστινα" διευκρίνισε.

"Δεν είναι απλά αναμενόμενο ή απαιτητό κάτι τέτοιο, αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον μας" κατέληξε η κ. Γκρούμπιεσιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ