Βενεζουέλα:Η αντιπολίτευση απαιτεί την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου Τσάβες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα:Η αντιπολίτευση απαιτεί την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου Τσάβες

Την αλήθεια σχετικά με την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ζητά η αντιπολίτευση της χώρας, ο οποίος δεν έχει κάνει καμία δήλωση μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε εξαιτίας της επανεμφάνισης καρκίνου.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι η κατάσταση του Τσάβες είναι «εύθραυστη», μετά την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μέσα σε 18 μήνες, αλλά δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του προέδρου της χώρας.

Εδώ και τρεις εβδομάδες ο Τσάβες δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση, κάτι που προκαλεί ανησυχία στην αντιπολίτευση για το αν θα είναι σε θέση ο πρόεδρος της Βενεζουέλας να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του.

«Αυτά που μας έχουν πει σχετικά με την υγεία του Τσάβες κρύβουν περισσότερες πληροφορίες από ότι αποκαλύπτουν», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ραμόν Αβελέδο. «Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος είχε υποσχεθεί να πει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια».

Ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαντούρο, τον οποίο τον περασμένο μήνα ο Τσάβες υπέδειξε ως τον αντικαταστάτη του, παραδέχτηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, ότι η κατάσταση του προέδρου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Επίσης, μετά την επίσκεψη του Μαντούρο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Τσάβες, φήμες είχαν ξεσπάσει ότι ο πρόεδρος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του.

Στις 10 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει η ορκωμοσία του Τσάβες ως προέδρου της χώρας. Αν πάραυτα ο Τσάβες χάσει τη μάχη με τη ζωή ή αποφασίσει να παραιτηθεί, θα διεξαχθούν εκ νέου εκλογές, με τον Μαντούρο να βρίσκεται ως υποψήφιος στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής παράταξης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ