Τρέισι Αν Τζέικομπσον: Η σερβική πλατφόρμα εμποδίζει το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τρέισι Αν Τζέικομπσον: Η σερβική πλατφόρμα εμποδίζει το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας

Η σερβική πλατφόρμα για το Κόσοβο εμποδίζει το διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας, δήλωσε στην αλβανόφωνη εκπομπή της Φωνής της Αμερικής η πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα Τρέισι Αν Τζέικομπσον. Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ακόμη πως ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι θα πρέπει να έχει διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας στο Κόσοβο πριν από οποιαδήποτε συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Σύμφωνα με την κ. Τζέικομπσον, η αμερικανική κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στο διάλογο που διεξάγεται στις Βρυξέλλες (μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας), υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε ότι και η κυβέρνηση του Κοσόβου είναι προσανατολισμένη προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Αμερικανίδα πρέσβης είπε ακόμη πως έχουν επιτευχθεί κάποια καλά αποτελέσματα φέτος και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει συμφωνία πάνω σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα εντός του 2013.

"Κάθε άλλη πρωτοβουλία, όπως η πλατφόρμα, αποτελεί παρεμπόδιση (του διαλόγου)" υπογράμμισε η κ. Τζέικομπσον εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα ότι ο διάλογος θα οδηγήσει σε εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Εκτίμησε ότι ο διάλογος κινείται προς την εξεύρεση λύσης και πως θα φέρει στο Κόσοβο σταθερότητα, ξένες επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη και θετικές αλλαγές στη ζωή των πολιτών που, όπως τόνισε, κατά κάποιον τρόπο έχουν γίνει όμηροι αυτής της κατάστασης.

Η κ. Τζέικομπσον δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα της είναι πολύ περήφανη για το ρόλο της στην πρόοδο του Κοσόβου, για τη μακρά συνεργασία της με το Κόσοβο, τις καλές σχέσεις και τη συνεργασία με τις μειονότητες της περιοχής καθώς και τα έργα της που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Αμερικανίδα πρέσβης σημείωσε, παράλληλα, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βοηθούν και να στηρίζουν το Κόσοβο τα επόμενα χρόνια και πρόσθεσε πως δεν αναμένει μείωση των πόρων που προορίζονται γι' αυτό το σκοπό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ