Οι όμιλοι Areva και ΜΗΙ υποψήφιοι για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στην Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι όμιλοι Areva και ΜΗΙ υποψήφιοι για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στην Τουρκία

Η κοινοπραξία Atmea, του γαλλικού ομίλου πυρηνικής ενέργειας Areva και του ιαπωνικού Mitsubishi Heavy Industries (MHI), θα είναι υποψήφια για την πώληση του μοντέλου πυρηνικού της αντιδραστήρα στην Τουρκία, γράφει σήμερα η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

Areva και MHI ανέπτυξαν από κοινού τον αντιδραστήρα Armea 1 μέσης ισχύος (1.100 μεγαβάτ), ένα μοντέλο που θεωρούν ότι προσαρμόζεται στα αιτήματα της Τουρκίας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, όπως και η γαλλική επιχείρηση ηλεκτρισμού EDF, μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές, προσθέτει η ιαπωνική εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης.

Όμιλοι από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και τον Καναδά ήδη επιδιώκουν να εισέλθουν σε αυτή την αγορά που εκτιμάται σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη Nikkei, η πολιτική συνάφεια ενδέχεται να μετρήσει στην επιλογή της Τουρκίας που αναμένεται στις αρχές του 2013.

"Η επιφυλακτικότητα του προηγούμενου προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είχε ψυχράνει τις γαλλο-τουρκικές σχέσεις, οι οποίες δείχνουν να βελτιώνονται μετά την άνοδο στην εξουσία του διαδόχου του Φρανσουά Ολάντ, υπογραμμίζει η ιαπωνική εφημερίδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ