Συρία: Ο ειδικός απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Άσαντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ο ειδικός απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Άσαντ

Ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σήμερα στην Δαμασκό, την επομένη της άφιξής του στη χώρα, στην οποία τους τελευταίους 21 μήνες μαίνονται όλο και πιο αιματηρές συγκρούσεις.

«Είχα την τιμή να συναντήσω τον πρόεδρο και, όπως συνηθίζεται, ανταλλάξαμε απόψεις για τους πολυάριθμους σταθμούς στους οποίους πρέπει να επιχειρήσουμε να φθάσουμε» για να επιλυθεί η συριακή κρίση, είπε ο Μπραχίμι στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Δαμασκό.

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου είπε ότι «η κατάσταση στη χώρα» εξακολουθεί να είναι πολύ «ανησυχητική». Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα του Μαρτίου του 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Μπραχίμι κάλεσε «όλες τις πλευρές» να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να δοθεί τέλος στην κρίση.

«Ο κ. Άσαντ εξέφρασε την άποψή του για την κατάσταση κι εγώ του εξέθεσα τον απολογισμό των συναντήσεών μου με ηγέτες στην περιφέρεια και πέραν αυτής», είπε ο Αλγερινός διπλωμάτης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Σεπτέμβριο τον προκάτοχό του Κόφι Άναν.

Ο Μπραχίμι είχε πρόσφατα συναντήσεις με Αμερικανούς και Ρώσους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι θέσεις των οποίων για τη σύγκρουση στη Συρία είναι διαμετρικά αντίθετες.

Στην τελευταία του επίσκεψη στη Συρία, στα μέσα του Οκτωβρίου, ο διαμεσολαβητής είχε συναντηθεί με τον Άσαντ και πολλούς ανώτερους αξιωματούχους, με τους οποίους είχε διαπραγματευτεί μια εκεχειρία για την μουσουλμανική εορτή Έιντ αλ Άντχα, που δεν είχε διαρκέσει παρά μερικές ώρες.

Σύμφωνα με παρατηρητές, η αποστολή του Μπραχίμι έχει φθάσει σε «αδιέξοδο». Ένας δυτικός διπλωμάτης τοποθετημένος στη Βηρυτό δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι αυτό «μπορεί να είναι το τελευταίο του ταξίδι στην Δαμασκό εάν τα πράγματα δεν προχωρήσουν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ