Αυστραλία: Οι Κρήτες ζητούν τη δημιουργία υπουργείου Αποδήμων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Οι Κρήτες ζητούν τη δημιουργία υπουργείου Αποδήμων

Τη δημιουργία υπουργείου Αποδήμου Ελληνισμού ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρητών, όπως τονίζεται στο τρίτο τεύχος του περιοδικού της «Κρηταιείς».

Σε σημείωμα του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρητών, Αντώνη Τσουρδαλάκη, σημειώνεται ότι στόχος είναι το συγκεκριμένο περιοδικό να γίνει ο σύνδεσμος των απανταχού Κρητών.

"Με κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και πιστεύοντας ότι ο συντονισμός μας σε θέματα που άπτονται του οικουμενικού ελληνισμού είναι απαραίτητος όσο ποτέ, προτείνουμε την ίδρυση υπουργείου Αποδήμων", αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού.

«Τα εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς φτιάχνουν μια δεύτερη Ελλάδα που αγωνιά και αγωνίζεται για την γενέτειρα εκτός συνόρων. Μέσα από την εμπειρία μας στην αυτοοργάνωση και τον εθελοντισμό καλούμε κάθε έναν να ενώσει τη δύναμή του και τη θέλησή του, να γνωριστούμε, να συμπορευτούμε, να προτείνουμε τρόπους με τους οποίους ο απόδημος Έλληνας, θα συνδέεται στο εξής με τρόπο ουσιαστικό για την πατρίδα», τονίζεται.

Στο μεταξύ οι Κρητικοί της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα μεταβούν φέτος στη φιλόξενη Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας που θα φιλοξενήσει το συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, στο διάστημα 3-8 Ιανουαρίου 2013. Βεβαίως, τις ίδιες μέρες γίνεται εκεί και το συνέδριο της κρητικής νεολαίας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ