Όλι Ρεν: «Δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης πόρων στη Γαλλία» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Όλι Ρεν: «Δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης πόρων στη Γαλλία»

Δεν είναι απαραίτητη η λήψη επιπρόσθετων μέτρων εξοικονόμησης πόρων στη Γαλλία, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, εισηγούμενος μια "πιο ήπια προσαρμογή" των δημοσιονομικών της χώρας. Ο στόχος για ένα δημόσιο έλλειμμα που θα ανέρχεται "στο 3% παραμένει ένα σημείο αναφοράς, αλλά αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι κυρίως η διαρθρωτική προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που η Γαλλία αναλαμβάνει με αξιοσημείωτη ένταση", δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ" με ημερομηνία Σαββάτου.

"Από την στιγμή που έχετε μια αξιόπιστη δημοσιονομική στρατηγική μεσοπρόθεσμα, που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, μπορείτε να έχετε μια πιο ήπια προσαρμογή", πρόσθεσε.

Η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά επισήμως την μείωση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας στο 3% του ΑΕΠ ήδη από το 2013, μετά το 4,5% στο οποίο ανέρχεται φέτος. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει στις αρχές Νοεμβρίου ότι υπολογίζει ότι το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας θα ανέρχεται σε 3,5% το 2013, αλλά και το 2014.

Η Γαλλία δεν έχει περάσει ακόμη σε ασφαλές έδαφος, συνέχισε ωστόσο ο Όλι Ρεν, ζητώντας την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. "Θα πρέπει να υπάρξουν νέες μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας" και "θα πρέπει να παραταθούν" οι μεταρρυθμίσεις στη συνταξιοδότηση, σημείωσε.

Στην ευρωζώνη "περάσαμε το χειρότερο", "αλλά η κατάσταση παραμένει ανησυχητική", πρόσθεσε ο Ρεν.

Ιδιαίτερα, "είναι ουσιαστικής σημασίας να υλοποιηθεί ο ενιαίος μηχανισμός επίλυσης των τραπεζικών κρίσεων, μαζί με την ενοποιημένη εποπτεία", πρόσθεσε και σημείωσε ότι "ζήτησε το Eurogroup να συζητήσει τον Ιανουάριο την εξέλιξη των δημοσιονομικών πολιτικών σε συνάρτηση με την ανάπτυξη''.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ