Συρία: Σφοδρές μάχες στην Δαμασκό και στο Χαλέπι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Σφοδρές μάχες στην Δαμασκό και στο Χαλέπι

Στα πεδία των συγκρούσεων στη Συρία, τακτικά στρατεύματα και αντικαθεστωτικοί αντάρτες είχαν εμπλακεί νωρίτερα σήμερα σε μάχες σε περιοχή της Δαμασκού όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επίλεκτης Ρεπουμπλικανικής φρουράς, σύμφωνα με ακτιβιστές. «Μάχες μαίνονται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στις προαστιακές περιοχές Κουντσάγια και Χάμα», δήλωσε ο Χάιταμ αλ Αμπντάλα, ένας ακτιβιστής ο οποίος εδρεύει στην Δαμασκό, προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) κατέλαβε μια στρατιωτική βάση στην περιοχή αλ Μαλίχα, επίσης στα προάστια της Δαμασκού.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες κοντά στην Δαμασκό με «τρομοκράτες», χρησιμοποιώντας τον όρο των κυβερνητικών για τους αντάρτες.

Στο Χαλέπι, τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με κυβερνητικές δυνάμεις, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι μάχες ξέσπασαν καθώς αντάρτες προσπαθούσαν να καταλάβουν μια βάση της πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή αλ Σαφίρα, νότια του Χαλέπι, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ